Promo Januari 2014

HARGA MELETOP BULAN NI, SMS / WHATSAPP 012-642 4559

Combo dengan mana-mana produk shaklee, harga meletopppsss :

Kulit Cun / Gojes : Alfalfa + Vita-C @ ESP @ GLA  @ Vita-E

Pelangsingan : Alfalfa + Lecithin @ Omega Guard

Penyusuan : Alfalfa + ESP @ Ostematrix

dan macam-macammmmm lagi.. Roger me okay…. ♥♥♥

 

 

Combo Vitamin C (Mama & Anak)

Mama stress kulit berjerawat, berparut, resdung, kulit kusam dan tak berseri?? Anak kerap demam dan sakit di taska / sekolah?? Jom try rangkaian vitamin C dari Shaklee.. Jimat sangat-sangat tau, sebotol utk mama tahan 6 bulan, utk anak tahan 3 bulan.. Berminat SMS / whatsapp 012-642 4559 @ inbox ye..

- Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
- Membantu dalam penyerapan zat besi.
- Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
- Membina kolagen untuk menguatkan tisu dalam badan.
- Menjaga ketahanan badan dari selsema.
- Mempercepatkan proses penyembuhan luka seperti jerawat.
- Membantu detoksifikasi bahan tercemar didalam badan.
- Mencerahkan dan mencantikkan kulit supaya kulit lebih halus,anjal dan berseri.

Set Kesuburan Budget (Suami Isteri)

kesuburan1

ZINC + VITA-E COMPLEX (SUAMI)

GLA + ALFALFA (ISTERI)

Ini adalah pilihan produk asas kesuburan “budget” untuk suami dan isteri. Jika anda mempunyai budget yang lebih, nak tambah produk lain pun takde masalah. Bila dah makan secara konsisten, bolehlah diusahakan dengan memeriksa waktu subur (guna test strip)

* klik di nama product utk more info

1) Zinc Complex - Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.

 

2) Vita E - membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

 

3) GLA Complex - membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.

 

4) Alfalfa Complex - membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

Makan Shaklee Pun Sakit, Hmmmm!!

Adoi, bila kena statement gini, rasa mcm org yang bercakap tu takde sensitiviti. Kesnya bila saya updates anak demam kat wall FB, ada la suara-suara sumbang berkata itu-ini, tapi sebagai org Islam, saya takde la melatah. Sakit yang datang tu dari Allah, sape la kita nak rasa hebat sepanjang hayat tak sakit. Sakit tu tanda Dia ingat pada kita.

Saya tahu apa yang diberi pada anak, dan kesihatan kami sekeluarga ada peningkatan dengan penggunaan produk Shaklee. Jika demam tu, perkara biasa la. Demam satu proses fisiologi badan yang biasa bagi mengaktifkan antibodi. Sebab apa saya kata ada peningkatan, tahun 2013, anak no. 2 dan 3 tak perlu diberi antibiotik. Jika demam, cukup dengan membasahkan kain (sponging) / mandikan, dan makan ubat demam, terus baik. Bermakna takde la melarat sampai kena makan antibiotik. Itu pun saya dah cukup syukur, dengan itu saya yakin antibodi badan anak berada dalam keadaan baik.

Cuma anak sulung shj yang masih bergelumang dengan masalah alahan (doktor kata resdung). Dia agak susah makan supplement, hanya nak Meal Shakes shj, OmegaGuard sgt susah nak bg makan, masih usaha lagi. Paling teruk masa dekat nak Aidilfitri baru ni, die kena ambil antibiotik hingga 2 minggu, ohhhhh sy sungguh risau, sangat tidak sihat. Tapi dari segi kesihatan yang lain, memang ada peningkatan. Beratnya semasa tadika umur 6 tahun, dr awal tahun hingga hujung tahun cuma naik 1kg shj, susah bg makan. Tapi masuk darjah 1, dengan pengambilan Meal Shakes , sebulan naik 2 kg, badan pun nampak berisi, asyik mintak makan je. Alhamdulillah :-) .. Badan pun sgt bertenaga, die sekolah sesi pagi dan petang, pukul 7pg – 7ptg (12 jam).♥♥♥

Senaman Yg Paling Mudah, Sila Jangan Beralasan Takde Masa♥

Assalamualaikum, lamanya tak updates blog berikutan tuntutan menguruskan urusan lain, tapi bila ada yang bertanya tentang tips dan sebagainya, semangat tu datang, kita share ape yg bagus, sama-sama dpt manfaat.

Rutin sy menjaga bentuk badan dan menjaga berat tidaklah begitu rumit. Saya agak susah “control” makan kerana sebagai WAHM, memasak menjadi satu rutin. Juga suami pun suka buat agenda Jalan-jalan Cari Makan. Jadi saya akan sentiasa mencari ruang utk membakar kalori yg telah di ambil. Alhamdulillah, dah cadangkan pada ramai kawan-kawan, dan semuanya dapat hasil memuaskan.

Amalan seharian saya adalah “Push Up Against Wall”. Sehari ada 5 waktu solat, saya akan buat 2 set setiap waktu solat. Sebelum solat dgn kiraan 20 @ 30 (terpulang kemampuan anda), dan selepas solat dgn kiraan yg sama. Setiap hari solat 5 kali, ulangi langkah tersebut. Dalam seminggu anda akan dapati kelainan pada otot-otot lengan dan perut, terutama jika anda ambil bersama Cinch Shake atau ESP. Ini kerana sumber protein sangat membantu membina otot. Saya juga mengambil OsteMatrix untuk mendapatkan keperluan kalsium, dengan melakukan senaman ini dan mengambil OsteMatrix setiap hari, saya tidak mengalami sakit pinggang walaupun di umur 30-an dan sudah beranak tiga. Jom layan senaman feveret sy♥♥♥

* masa mula-mula buat,. hari pertama-ketiga, mungkin akan sakit-sakit badan jika anda jarang workout, tp hari seterusnya akan okay 8)

 

 

 

Weight Loss Challenge (Phase 2) – 26/5/2013 – 31/5/2013

Tempoh masa ni sy berada di GZ, China. Di sini saya akan buat banyak aktiviti fizikal (berjalan), so sy decide utk makan Alfalfa untuk membantu pembakaran. Cinch tak bawak ke sana.

Banyak berjalan jangan cakap la, sunburn hitam legam muka, dengan cuaca “Summer” yg sama panas membahang seperti Malaysia, peluh keluar dengan kadar maksimum. Saya sangat yakin Alfalfa  tu boost sistem badan saya. Cuma di rumah saya jarang ambil Alfalfa sbb tak tahan panas (kurang air masak). Most of time mmg saya dengan uniform Jubah, so lencun la. Air masak sentiasa di tangan. Saya ambil 5 bji Alfalfa lepas lunch, dan 4 biji Ostematrix sebelum tidur (utk elak migrain attack, cuaca panas). Pola pemakanan kat sana, nasik siang malam, makanan berminyak. Saya juga banyak makan buah kat sana, sbb takde jajan nak mengunyah. hihihi

Proudly announced, sy hilang 3kg dalam tempoh ni.. Balik Malaysia mcm lupa diri jap tgk makanan tanah tumpah darahku, tp mengingatkan diri betapa susahnya nak hilang KG, sy bertahan… semoga dpt maintain..

So, kesimpulannya, sape yg sanggup exercise (at least jogging), anda boleh bergantung pada Alfalfa utk membakar lemak DEGIL.. (‘,”)

 

 

Weight Loss Challenge – Hari Kelima – Kesepuluh

Lambatnya entry ni, kesibukan melanda. saya dah beli Cinch Cafe Latte, sedap giler jgn cakap la, apa yg sy buat dalam tempoh ni:

1) mixed cinch dgn sebarang jenis kopi kat rumah (habbatussauda, capuccino, collagen)

2) mixed dgn meal shakes @ ESP

Saya ambil waktu sarapan dan makan mlm… Tak buat senaman langsung, tgh hari makan nasik. hari ke sepuluh timbang cuma hilang 1.2KG shj. Saya darah kumpulan “O”, so diet low carbohidrat penting untuk turun dengan cepat.. MASALAHNYA SAYA NAK MAKAN NASIKKKKK…

so, fasa pertama program weight loss sy insytiharkan GAGAL.. ♥♥♥ Saya nak proceed ke fasa ke dua (‘,”)

 

Weight Loss Challenge – Hari Ketiga dan Keempat

Hari ketiga – Kantoi, hari minggu buat kerja berat plus melayan anak-anak tak sihat, suap diorg taknak makan, sy yg ngap… uwaaaaaaaaaaaaaaaa, baru 2 hari tak makan nasik, rindu… opsssssssssss, badan dah mula rasa ringan..

Hari keempat – Keinsafan menjelma, harini amik nasik jugak utk lunch, tp minum ptg tu buat smoothies oat (3 sudu besar, kembangkan dgn air pns terlebih dahulu) + tomato + glucolin glucose blackcurrant (selalu sy guna madu, tp since masih ada ubat antibiotik tonsil utk dihabiskan, so takleh makan madu, tu yg guna glucose utk rasa manis, madu lebih sedap).. Mmg kenyang sampai mlm… Tgh mlm, join en somi mkn roti bakar, kantoiiiiiii!!! takleh jadi ni, sy perlukan sesuatu yg lebih power… Esok nak beli Cinch..