Weight Loss Challenge – Hari Kedua

Demam menggeletar semalam disebabkan oleh tonsil yang membengkak, nak telan air liur pun sakit. Badan lemah. tapi perut tetap lapar (‘,”)

Sarapan – Oat (1 1/2 sudu besar) + kopi collagen

Makan Tengah Hari – Bubur Oat (3 sudu besar) + carrot + tomato berlaukkan paprik ayam dgn bb corn (erkkkk, bkn bb kot, jagung remaja). Mmg tak lalu sgt nak makan, tapi kalau tak makan, saya takde tenaga nak dukung mok mok tu..

Makan Malam – En somi beli Yong Tau Fu RM9, sy makan separuh je, mulut tak sedap

Weight Loss Challenge – Hari Pertama (Entry Tertangguh)

(Entry ni patut publish 16/5/2013, tp sy demam teruk sebelah malamnya, tak larat nak update)

Cabaran 10 hari dengan bubur oat bersayur / berlauk utk mengurangkan berat badan bermula hari ni♥♥♥.. takmo exercise, cukuplah peluh2 menguruskan keje rumah ngan anak2 je, lgpun sakit kaki.. 2-3 hr ni tersadung kaki la, terjatuh lantai licin la, huhuhu… Berat pun dah melampau2 naik ni, latest 56.3kg.. Saya perlu buang 6kg utk cergas spt anak dara, atau 4kg utk cergas spt mak dara.. Bkn utk pakai kebaya segala, sy dah tinggalkan itu sume, tp utk kesihatan menyeluruh.. Kalu badan ringan, pkl 5.30pg jam bunyi, bleh terus terjun katil.. skrg, 6pg pun “bercinta” nak bgn… Itu la namanya “badan berat”…. So, let start.. Nanti sy kongsikan journey log utk 10 hari ni.. Jom sama-sama kurus untuk memudahkan kita beribadat.. Ya Allah, permudahkan urusanku..

Sarapan – Bihun Goreng (En somi dah bawak blk dr tempat keje pagi tu, tak makan kang kecik hati lak)

Makan Tengah Hari – Bubur Oat (3 sudu besar) + Sayur  Sawi + Tomato berlaukkan sambal sotong

Makan Petang – Pisang goreng 3 ketul (pisang tanduk ye, besar ♥)

Makan Malam – Habiskan kentang goreng anak-anak. Saya bukan jenis buang makanan tak habis semata-mata nak diet, kalu anak-anak tak habis makan, makanya saya la tolong habiskan, taknak membazir. Ini jugak punca saya naik berat badan.. (‘,”)

 

 

Berpantang Dengan Produk Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Jumaat, bila cstmr gembira, sy pun tumpang happy.. Terima kasih tak terhingga buat sahabat dan saudara yg membeli produk Shaklee dr E Buying Marketing (SA0069343-T) … Sahabat sy ni masih dlm pantang, first time beli set berpantang (Vita-lea, B Comp, Vita-c, Zinc), top up jugak dgn ostematrix, ESP dan Alfalfa.. Semalam repeat order ostematrix dan few more items… ♥ u Ya… So, sape yg takleh telan jamu segala, bleh la try Shaklee, Insha Allah, puas hati.. Tempoh berpantang adalah masa untuk kita “overhaul” badan.. Pastikan anda pilih yg terbaik…..

 

Panduan Pemilihan Makanan

SELAMAT MEMILIH!!!!! (‘,”)

Kalori

Kalori adalah unit yang digunakan untuk mengukur tenaga. Badan mendapat tenaga untuk aktiviti fizikal melalui makanan yang kita makan. Kita perlu mengira kalori harian yang diperlukan oleh badan. Ini dikira berdasarkan tinggi, berat, umur, jantina dan aktiviti seharian. Pengambilan makanan secara berlebihan dan kalori melebihi apa yang diperlukan oleh badan akan menjerumuskan diri kepada obesiti. Continue reading

Cadangan Untuk Kesuburan

Cadangan Supplement Untuk KESUBURAN, email : sales@e-buying.com.my, message inbox di facebook atau whatsapp 012-642 4559… Free consultation with product purchased… 

 

1) Zinc Complex – Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan Continue reading