Promo Januari 2014

HARGA MELETOP BULAN NI, SMS / WHATSAPP 012-642 4559

Combo dengan mana-mana produk shaklee, harga meletopppsss :

Kulit Cun / Gojes : Alfalfa + Vita-C @ ESP @ GLA  @ Vita-E

Pelangsingan : Alfalfa + Lecithin @ Omega Guard

Penyusuan : Alfalfa + ESP @ Ostematrix

dan macam-macammmmm lagi.. Roger me okay…. ♥♥♥

 

 

Combo Vitamin C (Mama & Anak)

Mama stress kulit berjerawat, berparut, resdung, kulit kusam dan tak berseri?? Anak kerap demam dan sakit di taska / sekolah?? Jom try rangkaian vitamin C dari Shaklee.. Jimat sangat-sangat tau, sebotol utk mama tahan 6 bulan, utk anak tahan 3 bulan.. Berminat SMS / whatsapp 012-642 4559 @ inbox ye..

- Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
- Membantu dalam penyerapan zat besi.
- Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
- Membina kolagen untuk menguatkan tisu dalam badan.
- Menjaga ketahanan badan dari selsema.
- Mempercepatkan proses penyembuhan luka seperti jerawat.
- Membantu detoksifikasi bahan tercemar didalam badan.
- Mencerahkan dan mencantikkan kulit supaya kulit lebih halus,anjal dan berseri.

Makan Shaklee Pun Sakit, Hmmmm!!

Adoi, bila kena statement gini, rasa mcm org yang bercakap tu takde sensitiviti. Kesnya bila saya updates anak demam kat wall FB, ada la suara-suara sumbang berkata itu-ini, tapi sebagai org Islam, saya takde la melatah. Sakit yang datang tu dari Allah, sape la kita nak rasa hebat sepanjang hayat tak sakit. Sakit tu tanda Dia ingat pada kita.

Saya tahu apa yang diberi pada anak, dan kesihatan kami sekeluarga ada peningkatan dengan penggunaan produk Shaklee. Jika demam tu, perkara biasa la. Demam satu proses fisiologi badan yang biasa bagi mengaktifkan antibodi. Sebab apa saya kata ada peningkatan, tahun 2013, anak no. 2 dan 3 tak perlu diberi antibiotik. Jika demam, cukup dengan membasahkan kain (sponging) / mandikan, dan makan ubat demam, terus baik. Bermakna takde la melarat sampai kena makan antibiotik. Itu pun saya dah cukup syukur, dengan itu saya yakin antibodi badan anak berada dalam keadaan baik.

Cuma anak sulung shj yang masih bergelumang dengan masalah alahan (doktor kata resdung). Dia agak susah makan supplement, hanya nak Meal Shakes shj, OmegaGuard sgt susah nak bg makan, masih usaha lagi. Paling teruk masa dekat nak Aidilfitri baru ni, die kena ambil antibiotik hingga 2 minggu, ohhhhh sy sungguh risau, sangat tidak sihat. Tapi dari segi kesihatan yang lain, memang ada peningkatan. Beratnya semasa tadika umur 6 tahun, dr awal tahun hingga hujung tahun cuma naik 1kg shj, susah bg makan. Tapi masuk darjah 1, dengan pengambilan Meal Shakes , sebulan naik 2 kg, badan pun nampak berisi, asyik mintak makan je. Alhamdulillah :-) .. Badan pun sgt bertenaga, die sekolah sesi pagi dan petang, pukul 7pg – 7ptg (12 jam).♥♥♥