Senaman Yg Paling Mudah, Sila Jangan Beralasan Takde Masa♥

Assalamualaikum, lamanya tak updates blog berikutan tuntutan menguruskan urusan lain, tapi bila ada yang bertanya tentang tips dan sebagainya, semangat tu datang, kita share ape yg bagus, sama-sama dpt manfaat.

Rutin sy menjaga bentuk badan dan menjaga berat tidaklah begitu rumit. Saya agak susah “control” makan kerana sebagai WAHM, memasak menjadi satu rutin. Juga suami pun suka buat agenda Jalan-jalan Cari Makan. Jadi saya akan sentiasa mencari ruang utk membakar kalori yg telah di ambil. Alhamdulillah, dah cadangkan pada ramai kawan-kawan, dan semuanya dapat hasil memuaskan.

Amalan seharian saya adalah “Push Up Against Wall”. Sehari ada 5 waktu solat, saya akan buat 2 set setiap waktu solat. Sebelum solat dgn kiraan 20 @ 30 (terpulang kemampuan anda), dan selepas solat dgn kiraan yg sama. Setiap hari solat 5 kali, ulangi langkah tersebut. Dalam seminggu anda akan dapati kelainan pada otot-otot lengan dan perut, terutama jika anda ambil bersama Cinch Shake atau ESP. Ini kerana sumber protein sangat membantu membina otot. Saya juga mengambil OsteMatrix untuk mendapatkan keperluan kalsium, dengan melakukan senaman ini dan mengambil OsteMatrix setiap hari, saya tidak mengalami sakit pinggang walaupun di umur 30-an dan sudah beranak tiga. Jom layan senaman feveret sy♥♥♥

* masa mula-mula buat,. hari pertama-ketiga, mungkin akan sakit-sakit badan jika anda jarang workout, tp hari seterusnya akan okay 8)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>